Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΠΟΥ: Καμία αναφορά για κρούσμα στην Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που δεν έχει αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, ενώ υποστηρίζει ότι συνεχίζει τα διαγνωστικά τεστ και έχει θέσει σε καραντίνα περισσότερους από 500 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ δήλωσε πως λαμβάνει «εβδομαδιαίες ενημερώσεις» από το βορειοκορεατικό υπουργείο Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί διαγνωστικά τεστ για τους κορονοϊούς στο εθνικό εργαστήριο αναφοράς που διαθέτει στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

«Από τις 2 Απριλίου, 709 άνθρωποι -11 ξένοι και 698 Βορειοκορεάτες- έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ για την COVID-19. Δεν υπάρχει κάποια αναφορά για περιστατικό COVID-19. Υπάρχουν 509 άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δύο από αυτούς είναι ξένοι και οι 507 Βορειοκορεάτες», δήλωσε ο Δρ Έντουιν Σαλβαντόρ που είναι ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΠΟΥ, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.