Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πολιτική Προστασία: Μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία που πλησιάζει

Κεραυνοί

Τη λήψη μέτρων συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή την επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το έκτακτο δελτίο καιρού αναφέρει ότι από αύριο Τετάρτη (15-03-2023) έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17-03-2023) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να ακολουθήσουν τα παρακάτω μέτρα με στόχο την αυτοπροστασία τους:

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες