Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νεκρός από κορονοϊό Ρεπουμπλικανός υποψήφιος – Κόλλησε σε συγκέντρωση του Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ και Χέρμαν Κέιν

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ρεπουμπλικανός Χέρμαν Κέιν, ο οποίος μολύνθηκε με τη νόσο COVID-19 του νέου κορονοϊού σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμ στην Οκλαχόμα.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε τον θάνατο του Κέιν και εξέφρασε τα συλληπητήριά του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Τραμπ αναφέρθηκε ξανά στον κορονοϊό, ως «κινεζο-ιό».

Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι πως ο Κέιν, βρισκόταν στο συνέδριο της Τούλσα στην Οκλαχόμα, όπου οκτώ μέλη των Ρεπουμπλικανών, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Στη συγκέντρωση, ο Τραμπ είχε βάλει τους θεατές να υπογράψουν πως δεν θα του επιρρίψουν ευθύνες αν μολυνθούν εξαιτίας του κορονοϊού. Αρκετοί νόσησαν ωστόσο, μεταξύ των οποίων και ο Κέιν, ο οποίος είχε ανεβάσει και φωτογραφία από την συγκέντρωση, στην οποία ήταν με την οικογένεια και συνεργάτες, χωρίς να φορούν μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Δίπλα του διακρινόταν και ένα ακόμη στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, ο κυβερνήτης Κέβιν Στιτ, ο οποίος είχε αποκαλύψει πως μετά από την συγκέντρωση βρέθηκε θετικός κι αυτός στον ιό.

Ο Κέιν αφού μολύνθηκε, μετά από εννέα Ημέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην Ατλάντα. Είχε προβλήματα υγείας (είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο τον οποίο και νίκησε) και η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση, καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά από μάχη περίπου ενός μήνα, άφησε την τελευταία του πνοή, όπως αναφέρει η Daily Mail.