Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Λιόν: Πυροβόλησαν Έλληνα ιερέα έξω από ελληνορθόδοξο ναό

Επίθεση κοντά σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λιόν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας, ο οποίος είναι ο ιερέα της εκκλησίας που μόλις έκλεινε τον ναό.

Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί στον θώρακα, ενώ ο δράστης δεν έχει συλληφθεί. Η επίθεση έγινε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα. Ο ιερέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Edouard Herriot, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Οι κάτοικοι ανέφεραν πως άκουσαν δύο πυροβολισμούς και μετά κραυγές πόνου από το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είχε πριονισμένη κάνη.

O ιερέας που δέχθηκε την επίθεση είναι ελληνικής καταγωγής π. Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών. Είναι πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν. Ο ιερέας έχει δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

Την Πέμπτη, την ημέρα της επίθεσης στον καθολικό ναό στη Νίκαια με τους 3 νεκρούς, η αστυνομία της Λιόν είχε συλλάβει έναν Αφγανό με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένο με μαχαίρι, έτοιμο να εξαπολύσει και αυτός επίθεση.

Η γαλλική αστυνομία, πάντως, προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση.