Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κώστας Πλεύρης: Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Κώστας Πλεύρης

Κώστας Πλεύρης

Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κώστας Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μπροστά στους δικαστές που δικάζουν τη Χρυσή Αυγή.

Ο υπερασπιστής του Γιάννη Λαγού διεγράφη οριστικά και η ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Δηλαδή είναι άμεσα εκτελεστή ακόμα κι αν ο κ. Πλεύρης προσφύγει (όπως αναμένεται) κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου.

Όταν επιδοθεί η πειθαρχική απόφαση, ο κ. Πλεύρης θα πρέπει να καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα με συνέπεια να μην μπορεί να ασκεί δικηγορία ως μέλος του ΔΣΑ, ενώ θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης θα μπορεί να δικηγορεί εάν εγγραφεί σε άλλο δικηγορικό Σύλλογο, αρκεί να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα του.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος του δικηγόρου για να διαπιστωθεί εάν, με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, έχει διαπράξει και ποινικά αδικήματα.

Διαβάστε επίσης: