Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Η ανυπακοή έφερε αστυνόμευση – Ξεκινούν περιπολίες για την τήρηση των μέτρων

Οι Αρχές αποφασισμένες να τηρηθεί ευλαβικά η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού

Με περιπολίες αστυνομικών στους δρόμους φαίνεται πως εξετάζεται να αντιμετωπιστεί η ανυπακοή ορισμένων συμπολιτών μας, που εξακολουθούν να κυκλοφορούν σε δρόμους και δημόσιους χώρους, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, σύντομα θα ξεκινήσουν περιπολίες αστυνομικών στους δρόμους, οι οποίοι θα απευθύνονται στον κόσμο που κυκλοφορεί έξω με μεγάφωνα, καλώντας τους να μην συναθροίζονται και να μην κυκλοφορούν άσκοπα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί θα υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι οι δημόσιες συναθροίσεις από 10 άτομα και πάνω απαγορεύονται. Η περιορισμένη κίνηση ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες είναι προτεραιότητα των περιπολιών, ενώ το μήνυμα θα προειδοποιεί ειδικότερα όσους παραβιάζουν τις επιβεβλημένες απαγορεύσεις να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Κάτι ανάλογο, μάλιστα, εφαρμόστηκε ήδη χθες στην Πάτρα, όπου αστυνομικοί πραγματοποίησαν περιπολίες για την πιστή εφαρμογή του νέου μέτρου. Αντίστοιχη εικόνα υπήρξε και στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, το μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, πιθανόν όμως και στα Αραβικά, προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε, με πρωτοβουλία των επικεφαλής της Άμεσης Δράσης, έλεγχος στα μεγάφωνα των περιπολικών, αλλά και των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους.

Το μέτρο με τις περιπολίες προβλέπεται να υλοποιηθεί στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Οι σχετικές οδηγίες δόθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής αξιωματικών όλων των νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων τέθηκε σε ισχύ ήδη από χθες, κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι παραβάτες του εν λόγω μέτρου θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ο καθένας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Επίσης, στόχος των περιπολιών θα είναι να αποτραπούν τυχόν ληστείες ή ακόμη και ενδεχόμενο πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες.

Συνολικά, από την Πέμπτη, 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 167 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 174 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Αναλυτικά:

-την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,

-την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,

-το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,

-την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,

-την Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις,

-την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις και

-την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν:

-66 στην Αττική,

-29 στη Δυτική Ελλάδα,

-11 στη Θεσσαλία,

-9 στη Θεσσαλονίκη,

-9 στην Κεντρική Μακεδονία,

-8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-7 στο Νότιο Αιγαίο,

-7 στην Κρήτη,

-6 στη Δυτική Μακεδονία,

-6 στην Πελοπόννησο,

-6 στη Στερεά Ελλάδα,

-4 στο Βόρειο Αιγαίο,

-4 στα Ιόνια Νησιά και

-2 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες συνελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.