Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: 8χρονος διακομίστηκε από τη Λαμία στο Παίδων

Νοσοκομείο «Παίδων»

Νοσοκομείο «Παίδων»

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών διακομίστηκε το πρωί της Τρίτης, από το Νοσοκομείο Λαμίας, ένας αγοράκι μόλις 8 ετών εξαιτίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ο 8χρονος είχε όλα τα συμπτώματα της νόσου συμπεριλαμβανομένου του πυρετού και από τη στιγμή που αποφασίστηκε η νοσηλεία του, διακομίστηκε σε Νοσοκομείο ειδικά για παιδιά.

Όπως σημειώνει το lamiareport, σε αυτή τη φάση δεν είναι γνωστό αν το αγόρι έχει νοσήσει από το στέλεχος «Δέλτα» ή το «Όμικρον», καθώς δε γίνεται γονιδιωματική ανάλυση σε όλα τα θετικά δείγματα.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο πάντως, η μετάλλαξη «Δέλτα» παρουσίασε μεγάλη διασπορά στις ηλικίες 4 έως 18 ετών στην περιοχή της Φθιώτιδας και ειδικά στη Λαμία.

Βασικό συμπέρασμα των ειδικών είναι πάντως ότι καμία μετάλλαξη του ιού και ειδικά η «Όμικρον», δεν κάνει διακρίσεις σε ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα

Οικονόμου: Η κυβέρνηση πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η μείωση της τιμής των PCR μπορεί να επιφέρει μείωση της ποιότητας