Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Καιρός: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Πού αναμένονται καταιγίδες αύριο

καιρός

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, μέχρι το μεσημέρι, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.