Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υπ. Δικαιοσύνης: Πού μεταφέρονται τα 75 ασυνόδευτα παιδιά που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα 75  ασυνόδευτα παιδιά που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς τα ασυνόδευτα παιδιά μεταφέρονται στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Ωστόσο, στη συνέχεια, χωρίς να συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος, παραμένουν στο Παίδων, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων θέσεων στις προνοιακές δομές φιλοξενίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου. Η λύση στην οποία συμφώνησαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι: