Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υπ. Ανάπτυξης: Συμβουλές για την ασφαλή επιλογή παιδικών παιχνιδιών

Υπ. Ανάπτυξης: Συμβουλές για την ασφαλή επιλογή παιδικών παιχνιδιών

Άδωνις Γεωργιάδης-Υπουργός Ανάπτυξης

Η αγορά παιχνιδιών, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποτελεί βασική προτεραιότητα τις επόμενες μέρες.

«Οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα παιχνίδια αποτελούν προϊόντα με υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας, αφού προορίζονται για την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η γενική διεύθυνση Βιομηχανίας και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, ως αρμόδια αρχή εποπτείας και ελέγχου των βιομηχανικών προϊόντων.

Εφίσταται η προσοχή του καταναλωτικού κοινού ως προς τα ακόλουθα σημεία:

Επιπλέον, πριν την αγορά ενός παιχνιδιού, μέσω διαδικτύου, μπορείτε να μάθετε εάν το εν λόγω παιχνίδι υπόκειται σε ανάκληση προϊόντος. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον σύνδεσμο https://www.ggb.gr/deltia-all-view ή στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport, την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για την παροχή πληροφοριών για επικίνδυνα προϊόντα.

Σε περίπτωση προβλήματος ασφαλείας με ένα παιχνίδι, οι καταγγελίες υποβάλλονται στην γενική διεύθυνση Βιομηχανίας και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, στο σύνδεσμο: https//www.ggb.gr/el/complaints-management-system.

Διαβάστε επίσης: