Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκένωση σε 4 οικισμούς από το 112 (upd)

Εντολή για την εκκένωση τριών περιοχών στην Κερατέα καθώς η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Μαρκάτι κοντά στο Λαύριο εξαπλώνεται.

Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για να εκκενωθούν το Μαρκάτι προς το Λαύριο και η Συντερίνα προς την Ανάβυσσο.

Την ίδια στιγμή χτυπούν οι καμπάνες ώστε να αποχωρήσουν και οι κάτοικοι από την περιοχή Καμαρίζα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με επίγεια και εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 38 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.