Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ζητά τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

μάσκα

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Η εισήγηση για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έρχεται μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 58 νέα κρούσματα της πανδημίας, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον φτάνει τα 3883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα νέα  κρούσματα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.