Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εκλογές 2023: Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες

Εκλογές 2023

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Τρίτη (28/03) στο υπουργικό συμβούλιο την τελική ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές: Κυριακή 21 Μαΐου.

Πολλοί πολίτες, που είναι ετεροδημότες, θα αναγκαστούν να μεταβούν σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται μακριά από την πόλη όπου ζουν και εργάζονται προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές 2023.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή από αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

Υπενθυμίζεται ότι η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών ενώ οι ίδιες διατάξεις ισχύουν και σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο να επαναληφθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας (δεύτερη Κυριακή).

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Δείτε πού ψηφίζετε

Μητσοτάκης: Η προεκλογική εκστρατεία, τα συνθήματα, τα κοινά-στόχοι, οι διαφημιστικές εταιρείες, ο Άκης Σκέρτσος και οι επικοινωνιακοί «σωματοφύλακες» του Πρωθυπουργού – Όλο το παρασκήνιο