Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση ALCO: Διατηρεί την διαφορά των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης - Τσίπρας

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο βλέπουν εκλογές οι Έλληνες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας το προβάδισμα των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα  των 8,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 12,4%, έπεται το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Oι πολίτες εκτιμούν πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου σε ποσοστό 56%.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 35% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι ποσοστού 24% που λέει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% εκτιμά ότι αν κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα τα πράγματα.

 

Τέλος, Το 25% απαντά πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 22% απαντά πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική συμφιλίωση το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η νέα σύμβαση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει το σιδηρόδρομο σε πρώτο πλάνο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές