Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Διεθνής Διαφάνεια: Άλμα επτά θέσεων για την Ελλάδα το 2019 στον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς»

Στην 60η θέση σε σύνολο 180 χωρών στον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς» της Διεθνούς Διαφάνειας σκαρφάλωσε η Ελλάδα το 2019, σημειώνοντας βελτίωση κατά επτά θέσεις σε σχέση με το 2018 (θέση 67).

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η Ελλάδα συγκέντρωσε 48 βαθμούς,  (έναντι 45 βαθμών το 2018), με την βελτίωση να αποδίδεται κυρίως στις μεταρρυθμίσεις του δεύτερου εξαμήνου του 2019 για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η ειδική αναφορά που γίνεται στην ίδρυση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία αποτέλεσε μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Πάντως, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς δεν σημείωσαν ιδιαίτερη πρόοδο στις χώρες των G7. H  διαφθορά είναι περισσότερο εκτεταμένη στις χώρες στις οποίες δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο για τη ρύθμιση της πολιτικής χρηματοδότησης.