Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Από ασφυξία προήλθαν οι περισσότεροι θάνατοι στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής

Η ασφυξία ήταν η αιτία των περισσότερων θανάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον κατάλογο των στοιχείων των 92 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, τον οποίο έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία στους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η λίστα των ιατροδικαστών περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού βρέθηκε το κάθε θύμα, αν ήταν απανθρακωμένο ή μη ή αν απεβίωσε σε νοσοκομείο. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς. Σημαντικός είναι ο αριθμός των θυμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ πολύ λιγότεροι- κάτω από 10- έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στα νοσοκομεία.

Από τους 92 νεκρούς, 2 δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών βρίσκεται στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η εισαγγελική έρευνα- την οποία διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με την εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη- θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά