Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Ανατροπή και ήττα για τον Τσιτσιπά στον τελικό του China Open

Την ήττα με 2-1 (3-6, 6-4, 6-1) από τον Ντομινίκ Τιμ γνώρισε στον τελικό της open της Κίνας ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά το γεγονός πως κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο σετ.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε δυνατό το παιχνίδι και έδιεξε πως μπορεί να κερδίσει τον αγώνα. Ο Αυστριακός μπήκε με μπρέικ στο πρώτο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με νέο μπρέικ στο 8ο σετ και προηγήθηκε 5-3, για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ.

Ωστόσο, στο δεύτερο σετ, ο Τιμ κατάφερε να φανεί πιο ψύχραιμος, παρά το μπρέικ που δέχτηκε στο πρώτο γκέιμ.  Ισοφάρισε στο 2-2, ενώ μετά το 4-4 «έσβησε» το μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά και έκανε το 5-3. Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν εύκολα για τον Τιμ που έκανε το 6-4, ισοφαρίζοντας τα σετ.

Η εξέλιξη του δεύτερου σετ πλήγωσε την ψυχολογία του Τσιτσιπά και έτσι ο Τιμ έκανε  «καθάρισε» και το τρίτο σετ με 6-1.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος της καριέρας του Ντομινίκ Τιμ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μένει στους 3, μετά από 8 παρουσίες σε τελικούς