Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Άλλαξε εμβόλιο η Μέρκελ: Επέλεξε το Moderna για τη β’ δόση

Μέρκελ Γερμανία

Άνγκελα Μέρκελ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ έλαβε για δεύτερη δόση του εμβολίου το σκεύασμα της Moderna, αφού πρώτα εμβολιάστηκε με το AstraZeneca, τον περασμένο Απρίλιο.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι ασφαλής ο συνδυασμός δύο διαφορετικών δόσεων εμβολίων, ενώ παροτρύνουν σε όσους αντιμετώπισαν έντονες παρενέργειες από το AstraZeneca στην πρώτη δόση, να επιλέξουν διαφορετικό σκεύασμα για τη δεύτερη.

Τον Μάρτιο, η Γερμανία είχε απαγορεύσει τον εμβολιασμό με AstraZeneca, σε ηλικίες άνω των 60 ετών , αλλά τώρα είναι έτοιμη να το διαθέσει σε όλους τους ενήλικες , σύμφωνα με το Deutsche Welle.

Ο εμβολιασμός στη Γερμανία έχει επιταχυνθεί παρά το γεγονός ότι στις αρχές ξεκίνησε με αρκετά αργούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της χώρας, έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονται στα 26 εκατομμύρια άτομα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Άγγελα Μέρκελ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να βρει «τη σωστή ισορροπία» απέναντι στην Κίνα

Αποτελεσματικά τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer στις μεταλλάξεις Δέλτα και Κάππα του κορονοϊού

Εμβόλιο AstraZeneca: Άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγή της 2ης δόσης

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση