Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Ο θάνατος του Ερντογάν προκαλεί «σεισμό» στα social media

Τουρκική λίρα: Η τέλεια νομισματική καταιγίδα - «Βυθιζόμαστε» λένε οι Τούρκοι

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μία ανεπιβεβαίωτη «είδηση», που φέρεται να διαδόθηκε αστραπιαία μετά από καταχώριση στη Wikipedia, προκάλεσε σάλο στα social media τις τελευταίες ώρες. Και πώς αλλιώς, αφού αφορούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να πέθανε δήθεν από καρδιακή προσβολή!

Τα σενάρια για τον υποτιθέμενο θάνατο του «σουλτάνου» φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων, στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, οι οποίοι καταχώρισαν ημερομηνία θανάτου για τον Ερντογάν.

Η φήμη διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής, περνώντας από τα social media στον ηλεκτρονικό Τύπο και το αντίστροφο και προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων.

Η συζήτηση, μάλιστα, άναψε τόσο που δημιουργήθηκαν και σχετικά hashtags, όπως το #ErdoganDied και το #ErdoganHeartAttack.

Ο ισραηλινός Τύπος, ωστόσο, μετέδωσε πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές και για τον λόγο αυτό έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν».

Τις φήμες διέψευσε και η ιστοσελίδα «Arab Turk», επικαλούμενη προεδρική πηγή.

«Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει, με την Άγκυρα, πάντως, να μην είχε ακόμη προβεί σε επίσημη διάψευση.