Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δελτία Τύπου

Ανακοινώθηκαν οι shortlist των Βραβείων Βιβλίου Public 2022

Με 191.424 ψήφους, οι αναγνώστες ανέδειξαν τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία – Ψήφισε μέχρι τις 14 Ιουνίου στο www.publicbookawards.gr τους μεγάλους νικητές.

Με 191.424 ψήφους ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των Βραβείων Βιβλίου Public, που γιορτάζουν φέτος 9 συναρπαστικά χρόνια ζωής! Αναζητώντας τι μπορεί να συμβεί «λίγες γραμμές παρακάτω», οι αναγνώστες διαμόρφωσαν τις δικές τους shortlist, επιλέγοντας ανάμεσα σε 1.970 βιβλία,  από 1.648 συγγραφείς και 105 εκδότες.

Από σήμερα 2 Ιουνίου ξεκινά το δεύτερο και τελικό στάδιο της ψηφοφορίας των αναγνωστών, από το οποίο και θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα! Μέχρι τις 14 Ιουνίου, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίσουν στην πλατφόρμα  www.publicbookawards.gr τους μεγάλους νικητές από τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ανάδειξης των νικητών για τα ειδικά βραβεία του θεσμού.

Η ανακοίνωση των φετινών νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο www.publicbookawards.gr.

Παρακάτω οι shortlist, με τους τίτλους των βιβλίων σε αλφαβητική σειρά. Οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίσουν τον μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας έως και τις 14 Ιουνίου 2022:

  1. Ελληνικό Μυθιστόρημα
  1. Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
  1. Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
  1. Ελληνικό Διήγημα
  1. Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
  1. Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία
  1. Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία
  1. Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

Εκτός από τα βραβεία του κοινού υπάρχουν και τα ακόλουθα ειδικά βραβεία, που προκύπτουν κατόπιν ψηφοφορίας κριτικών επιτροπών:

  1. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα:

Θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public 2022 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα.

  1. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public:
    Για 9η χρονιά θα δοθεί και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι σύμβουλοι πωλήσεων βιβλίου των καταστημάτων Public. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:

Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Βιβλίου Public συνεχίζεται! Λάβε κι εσύ μέρος στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου, μπαίνοντας σήμερα στο www.publicbookawards.gr και στηρίζοντας το δικό σου αγαπημένο. Ενημερώσου για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον θεσμό, από το Public Blog.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Public μπορείτε να επισκεφτείτε το www.public.gr  ή τα εξής links: Linkedin | Facebook | Instagram | YouTube |  Blog