Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δελτία Τύπου

4th Corporate Lawyers Forum: «Η Κανονιστική Συμμόρφωση δεν είναι υποχρέωση, είναι ανάγκη»

4th CORPORATE LAWYERS FORUM

To «4th CORPORATE LAWYERS FORUM – The compliance issue», πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, με Scientific Partner τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε., υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ).

Μέσα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, αναδείχθηκε ότι η Κανονιστική Συμμόρφωση δεν αποτελεί υποχρέωση, αλλά ανάγκη για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η κα Αυγή Οικονομίδου, Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΑΣΕ, Associate Advisor Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον ρόλο της Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης, όπως τον αντιλαμβάνεται ο ΣΕΚΑΣΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μια Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης δεν περιορίζεται στη διασφάλιση της τήρησης των προβλεπομένων από το ρυθμιστικό πλαίσιο και την εποπτεία των αρμόδιων αρχών. Δεν είναι μια λειτουργία που επιβάλλεται, μια λειτουργία που προκύπτει από το θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια λειτουργία που εκφράζει κουλτούρα διοίκησης.

Έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο μια σύγχρονη επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου, αντιλαμβάνεται την οργάνωσή της, τις πολιτικές και τις διαδικασίες της, τον τρόπο που επιλέγει να προστατεύσει τα συμφέροντα, τη φήμη και το επιχειρηματικό της πλάνο. Είναι ένας σύμμαχος της διοίκησης για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει».

Ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος, Υπ. Δρ. Νομικής Αθηνών και Αναπληρωτής Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, κατά την πρώτη ενότητα του συνεδρίου, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Κανονιστική Συμμόρφωση σε μία ΔΕΚΟ, η οποία παρέχει υπηρεσίες κοινής ωφελείας με εξειδικευμένο τεχνικό αντικείμενο. Συγκεκριμένα, αφού προχώρησε σε μια σύντομη παρουσίαση της ΕΥΔΑΠ, αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας της εταιρείας, στους στόχους και τις αρμοδιότητες της Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Ο κ. Ιωάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, σκιαγράφησε τον ρόλο του έμμισθου δικηγόρου στις διερευνήσεις εντός των εταιρειών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα είδη των διερευνήσεων, οι οποίες διακρίνονται σε εσωτερικές και εξωτερικές. Ως εσωτερικές χαρακτηρίζονται ο διαχειριστικός έλεγχος, οι παραβιάσεις κανονισμών και πολιτικών (πειθαρχικός έλεγχος) και τα πειθαρχικά ζητήματα (ad hoc). Ενώ, ως εξωτερικές διερευνήσεις χαρακτηρίζονται ο έκτακτος έλεγχος και οι διερευνήσεις από ρυθμιστικές, δικαστικές και διοικητικές αρχές. Στη συνέχεια, ανέπτυξε τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο εσωτερικός δικηγόρος στις εξωτερικές και εσωτερικές διερευνήσεις. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι η επίδραση στη φήμη και στη δημόσια εικόνα της εταιρείας και των στελεχών της (π.χ. Siemens, Parmalat, Folli Folie).

Η κα Βικτωρία Μερτικοπούλου, Δ.Ν., Counsel στη Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης Γεωργόπουλος, αναφέρθηκε στην εταιρική συμμόρφωση με τους κανόνες ανταγωνισμού και στις διαδικασίες των Αρχών Ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, παρουσίασε την έννοια και τη σημασία της συστηματικής συμμόρφωσης και της πρόληψης, τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο των προγραμμάτων συμμόρφωσης, τις εξουσίες έρευνας και τις διαδικασίες επιείκειας και διευθέτησης των Αρχών Ανταγωνισμού. Η ομιλήτρια υπογράμμισε ότι οι ορθές επιχειρηματικές πρακτικές από τη σκοπιά του ανταγωνισμού ενσωματώνουν την υπεύθυνη στάση προς τους πελάτες, τους καταναλωτές και την κοινωνία και αυτή η θετική συνέργεια οδηγεί σε μια μακρόπνοη βιώσιμη πολιτική, ενώ η εταιρική ταυτότητα και η δέσμευση του προσωπικού είναι αυξημένες σε ηθικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σπύρος Θέμελης, Νομικός Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Κανονιστική Συμμόρφωση στην εταιρεία, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού μετασχηματισμού της. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η τήρηση των κανόνων είναι πάντοτε αναγκαία συνθήκη, αλλά πλέον όχι ικανή από μόνη της να οδηγήσει την Παπαστράτος στη νέα εποχή και χρειάζεται ένας συνδυασμός με όραμα και αξίες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ότι η εταιρεία στηρίζεται πολύ περισσότερο από το παρελθόν, στην επιστήμη και την τεχνολογία, έχει προβεί και εξακολουθεί να προβαίνει σε σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και στην ανάπτυξη των νέων προϊόντων της και, για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, ο Οδηγός Επιτυχίας, που έχει αντικαταστήσει τον Κώδικα Συμπεριφοράς, περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο με αρχές και κατευθύνσεις για τη διασφάλιση της επιστημονικής ακεραιότητας.

Ο Dr. Βασίλης Καραγιάννης, Partner της δικηγορικής εταιρείας KLC, τόνισε ότι τα προγράμματα προληπτικής συμμόρφωσης με το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες κυρίως ως αποτέλεσμα της αυστηροποίησης των κυρώσεων για τις παραβάσεις αυτού του δικαίου, καθώς και του γεγονότος ότι με την αποκεντρωμένη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το 2003, οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη και το κόστος / συνέπειες της συμμόρφωσης.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμόρφωσης, μεταξύ άλλων, θα εκπαιδεύει διαρκώς τα στελέχη της επιχείρησης έτσι ώστε αυτά να είναι εξοικειωμένα με τις ιδιαιτερότητες του δικαίου του ανταγωνισμού που πηγάζουν κυρίως από την απαίτηση κάθε επιχείρηση να καθορίζει αυτόνομα (χωρίς συμπαιγνίες) την εμπορική πολιτική και στρατηγική της, καθώς και να μην καταχράται την ισχύ που έχει στην αγορά, εάν η επιχείρηση κατέχει δεσπόζουσα θέση.