Τα αντιοξειδωτικά, αν και αναφέρονται πολύ συχνά ως θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, η έννοια τους για αρκετούς, είναι ασαφής.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, πρόκειται για χημικές ενώσεις που βοηθούν το σώμα να καθυστερήσει ή να αποτρέψει την κυτταρική βλάβη. Ο τρόπος που το πετυχαίνουν είναι καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια που παράγει ο οργανισμός, ως υποποροϊόντα της καθημερινής λειτουργίας του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr