Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Κλιματική αλλαγή: Έρχεται η εξαφάνιση των κοάλα;

Είναι ίσως ένα από τα πιο αξιαγάπητα είδη ζώων. Χαριτωμένα και αστεία, τα κοάλα μοιάζουν με αρκούδες αλλά δεν είναι. Κι εμείς, λατρεύουμε να βλέπουμε φωτογραφίες και βίντεό τους στα social media. Κι όμως, μέσα στα επόμενα χρόνια πιθανότατα θα χαθούν από την Αυστραλία, αν δε ληφθούν μέτρα για την προστασία του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Η κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση τεράστιων δασικών εκτάσεων, η ένταση της αστικοποίησης, η βιομηχανική γεωργία που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, περιορίζουν σημαντικά την ελευθερία τους. Εμείς, οι άνθρωποι, έχουμε εισβάλλει στο χώρο τους, απειλούμε το σπίτι τους και καταπατούμε τα πάντα, για την προσωπική μας άνεση. Αυτά, σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά, καταστρέφουν το σπίτι των κοάλα – σε ορισμένα μέρη, η καταστροφή αυτή έχει αγγίξει το 81% του τόπου κατοικίας τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr