Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί πως η πανδημία τελείωσε – 8 μήνες μετά το ξέσπασμά της, ο ΠΟΥ τονίζει ότι είναι ακόμη εδώ

Έχουν περάσει οχτώ μήνες από την ημέρα που ακούσαμε τη λέξη «κορονοϊός». Ήταν μακριά μας, στην Κίνα ακόμη, και δε φανταζόμασταν ότι θα μας αγγίξει. Σιγά – σιγά, όμως, άρχισε να μας πλησιάζει. Όταν έφτασε στην Ιταλία συνειδητοποιήσαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και, από το Μάρτιο, που σύνθημά μας έγινε το #μένουμεσπίτι, ξεκινήσαμε να τον πολεμάμε με τον τρόπο μας.

Κάτι, όμως, άλλαξε. Εδώ και δύο μήνες προσποιούμαστε πως η πανδημία δεν υπάρχει, πως ανήκει στο παρελθόν. H αλήθεια, βέβαια, διαφέρει.

«Καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος κουράστηκε και θέλει να προχωρήσει στη ζωή του, όμως καμία χώρα δεν μπορεί να προσποιηθεί πως η πανδημία τελείωσε. Ο ιός μεταδίδεται εύκολα και όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε σοβαρά να περιορίσουμε τη μετάδοση αυτή και να σώσουμε ζωές», είπε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε βίντεο που αναρτήθηκε χθες.

Πρότεινε, λοιπόν, ορισμένες ενέργειες που μπορούμε να εφαρμόσουμε.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr