Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Enola Holmes: Ποια είναι η αδελφή του θρυλικού ντετέκτιβ, Sherlock, που μάχεται για την ψήφο της γυναίκας;

Διαβάζοντας τις διάσημες ιστορίες του Sir Arthur Conan Doyle για τις περιπέτειες του Sherlock Holmes, δε θα συναντήσουμε ποτέ το όνομά της. Μοναδικός του αδελφός είναι ο μοχθηρός Mycroft. Κι όμως, το 2006, η Nancy Springer έγραψε μία ολόκληρη σειρά μυθιστορημάτων αφιερωμένη σ’ εκείνη. Ήταν Τα Μυστήρια της Enola Holmes, που περιέγραφαν τις προσπάθειες της δεκατετράχρονης αδελφής του θρυλικού ντετέκτιβ – ο οποίος την περνάει είκοσι ολόκληρα χρόνια – να ακολουθήσει τα χνάρια του.

Τώρα, η ζωή της Enola μεταφέρεται στο Netflix, με πρωταγωνίστρια τη Millie Bobby Brown. Η ταινία έχει χαρακτηριστεί φεμινιστική και δυναμική, με την ηρωίδα να πηγαίνει κόντρα σε όλους και να διεκδικεί αυτά που θεωρεί πως της αξίζουν. Όπως έχει γίνει με κάθε άλλη ταινία ή σειρά στην οποία δεν βρίσκεται ο άνδρας στο επίκεντρο. Έχουμε συνηθίσει τόσο στην κατάσταση αυτή, που θεωρούμε επαναστατικό οτιδήποτε διαφέρει – έστω και λίγο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr