Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ – Ποιος υπουργός προηγείται στις γνώμες των πολιτών

ψηφοφόρος ρίχνει ψήφο σε κάλπη

Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%, το ΚΙΝΑΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,4%. Στους αναποφάσιστους κατατάσσεται το 12,4% των ερωτηθέντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 49% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν» απαντά το 27%.

Μεταξύ των υπουργών, πρώτος στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν οι Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χάρης Θεοχάρης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νότης Μηταράκης.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, το 53% θεωρεί πως είναι καλύτερη με τη ΝΔ, ενώ το 19% προτιμά την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την οικονομία, το 50% εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στο ζήτημα την πανδημίας το 49% εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τους πολίτες, τέλος, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους. Η πλειοψηφία ζητά άρση του Lockdown (57%) και Πάσχα στο χωριό (58%).