Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τραμπ: Μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με το Παρίσι

Ντόναλντ Τραμπ

Την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Γαλλία μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, χαρακτήρισε τη διαφωνία με το Παρίσι όσον αφορά τη φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών «μικρή» και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να επιλυθεί.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει απειλήσει με την επιβολή δασμών έως και 100% στις εισαγωγές γαλλικών προϊόντων, συνολικού ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, εξέλιξη που θα πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των γαλλικών κρασιών, ως απάντηση στη φορολογία που επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon και Google.

Αναφερόμενος στο θέμα του NATO ο Τραμπ τόνισε ότι τα μέλη που δεν επενδύουν αρκετά στη συμμαχία θα μπορούσαν να «αντιμετωπιστούν» μέσω του εμπορίου.