Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουρκία: Απαγόρευσαν την είσοδο στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Τουρκία: Απαγόρευσαν την είσοδο στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Γιώργος Βαρυθυμιάδης

Οι Τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος αυτή την ώρα κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης έφτασε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να ταξιδέψει στην Τραπεζούντα για την αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.  Ωστόσο, από τις αρχές της Τουρκίας θεωρήθηκε  “persona non grata”, με αποτέλεσμα να κρατηθεί στο αεροδρόμιο.

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος! Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές», γράφει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της.

Άμεσα ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παρχαρίδης επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας παρέμβαση προκειμένου να μην συνεχιστεί η κράτηση του κ. Βαρυθυμιάδη, κάτι που επετεύχθη χάρη στις κινήσεις του Έλληνα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη και του Υπ. Εξωτερικών. Ωστόσο, ο κ. Βαρυθυμιάδης έχει κληθεί να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα,  με πτήση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.