Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τον… χαβά της η Τουρκία: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο» λέει ο Ακάρ

Χουλουσί Ακάρ Τουρκία Άγκυρα

Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, Τούρκος Υπουργός Άμυνας

Συνέχεια στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Κύπρου και της Ελλάδας έδωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, με νέες του δηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu ο Ακάρ επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Η δήλωση Ακάρ βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με την ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Ερντογάν είχε απειλήσει πως «οι ενέργειες της Ελλάδας και της “Ελληνικής Κύπρου” στην περιοχή για υδρογονάνθρακες συνιστούν απειλή και κίνδυνο για την Τουρκία», υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος («Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως την είχε αναφέρει χαρακτηριστικά) «είναι αποφασισμένες να βάλουν σε σειρά αυτές τις χώρες».

Μάλιστα ο Ακάρ, πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, φέρεται να αναφέρθηκε και στο νέο δόγμα που προσπαθεί να εισάγει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «γαλάζιας πατρίδας». Σύμφωνα με αυτό, η Άγκυρα δεν θα αφήνει κανέναν να κάνει οτιδήποτε στη θάλασσα χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί και να συμφωνήσει η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεπερνά τα όρια ο Ερντογάν: Στέλνει το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Καστελόριζο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλες αντιδράσεις για τη γεώτρηση της Exxon Mobil απο την Τουρκία