Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τον αριθμό των τεστ που γίνονται την Κυριακή με αυτόν στα μέσα της εβδομάδας συγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας

«Σκοπιμότητες» διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «ανακάλυψε» για πρώτη φορά πως ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται την Κυριακή και ανακοινώνονται τη Δευτέρα είναι μικρότερος από αυτόν που πραγματοποιούνται στη μέση της εβδομάδας.

Σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει τον αριθμό των τεστ που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, και αφορούν κυρίως τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, όταν και παραδοσιακά ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται για έλεγχο  είναι μειωμένος, με αυτά που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στα μέσα της εβδομάδας.

Στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στην επιδημιολογική εικόνα που περιγράφει η επίσημη ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνεται σωρευτικά ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε όλη τη χώρα. Από την εξέταση των σημερινών στοιχείων προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 11.372 τεστ (μοριακά και rapid), ενώ 5 μέρες πριν (στις 26/11) ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 31.518. Ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3, την ώρα που οι «σκληροί» δείκτες (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παραμένουν δραματικά υψηλοί;»