Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Θρίλερ με τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Διακόπτεται για 10 ώρες η επιχείρηση διάσωσης (pics)

Τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη -πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο- έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται «περίπου 10 ώρες» για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες- 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στην επικίνδυνη αυτή αποστολή υπό τον φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας έτσι να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

O 14χρονος Μαρκ είναι το πρώτο παιδί που διασώθηκε

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα συνολικά 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το σκίτσο που συγκλονίζει: Το παγκόσμιο κύπελλο στα παιδιά της Ταϊλάνδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφώνεται η αγωνία: Έξι αγόρια απελευθερώθηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ με την επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη – Απελευθερώθηκαν τέσσερα αγόρια – Διακόπτεται για 10 ώρες (video)