Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν – Ξέχνα τους S-400 αν θες τα F-35

Πρόβλημα δημιουργείται όπως φαίνεται με την παραγγελία 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 που έχει κάνει η Τουρκία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» η οποία αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης της τουρκικής επιτροπής εξοπλισμών στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πρέπει η Άγκυρα να ξεχάσει τους ρωσικούς S-400 αν θέλει να πάρει μαχητικά F-35.

Ολο αυτό το παρασκήνιο με το τελεσίγραφο των ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσει και τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως προκρίνει την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών και όχι των ρωσικών αντιβαλλιστικών πυραύλων.

Μάλιστα ακούγεται πως η Τουρκία μελετά την αγορά αντιβαλλιστικών πυραύλων τόσο από ευρωπαϊκές εταιρείες όσο και νέα αγορά αμερικανικών πυραύλων τύπου Patriot. Ο βασικός λόγος είναι ότι η Αγκυρα σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο μαχητικών, καθώς μπορούν να απογειωθούν και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία.

Ωστόσο, μέχρι να αποδειχθεί κάτι από αυτά, μπορεί ακόμα όλα να είναι απλώς άλλος ένας διπλωματικός ελιγμός του «σουλτάνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό συνταγματικό κράτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούνκερ σε Ερντογάν: Η Τουρκία να επανεξετάσει και να επιλύσει πριν το Πάσχα το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκική ιστοσελίδα για Καμμένο: Μάς απειλεί αυτός που έφυγε γρήγορα, όταν είδε τα πλοία μας στα Ίμια!