Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Στην Αθήνα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν

Την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και οι ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ηγετών θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, βρίσκεται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό λόγω της επιθυμίας ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία έχει εκφράσει την επιθυμία της να ευθυγραμμιστεί πλήρως με το ΝΑΤΟ ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Σάνα Μάριν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να έχει κανείς εγγυήσεις ασφαλείας εκτός του πλαισίου της κοινής άμυνας και αποτροπής όπως εγγυάται το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» ενώ είχε προειδοποιήσει ότι «η διαφορά ανάμεσα σε εταίρο και μέλος είναι σαφής και θα παραμείνει».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Η Bundestag αναμένεται να εγκρίνει την κοινή πρόταση CDU/CSU για την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Το κοινοβούλιο του Καναδά ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που καταδικάζει τη “γενοκτονία του ουκρανικού λαού”