Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Σκέρτσος: Πόσοι νέοι χρησιμοποίησαν το freedom pass – Τα ποσά που δαπανήθηκαν

Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας

Κατ΄αρχήν απολογισμό του αντίκτυπου που είχε το «Freedom Pass», η ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ, στο ποσοσό εμβολιασμό των νέων ηλικίας από 18 ως 25 ετών και στη γενικότερη προσπάθεια οικοδόμησης του τείχους ανοσοπροστασίας του πληθυσμού, επιχειρεί μέ ανάρτηση του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος.

Αφού γνωστοποιεί πως ως τις 23 Αυγούστου περί τους 410.000 νέους έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού, δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ο κ. Σκέρτσος συμπεραίνει πως «το βέβαιο είναι ότι το Freedom Pass επιτάχυνε τον εμβολιασμό, που αποτελούσε ζητούμενο, εκείνων που ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν βιάζονταν».

Ο υπουργός Επικρατείας παραθέτει, μάλιστα, στοιχεία για την οικονομική ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων, που επλήγησαν απο την πανδημία του κορονοιού, απο την χρήση του Freedom Pass και παροτρύνει όλους όσοι δεν το έχουν αξιοποιήσει να το πράξουν, καθώς το Freedom Pass θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος του έτους.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, ‘Ακη Σκέρτσου στo Facebook αναφέρει τα εξής:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Εργασίας: Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ, από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου

Κωστής Χατζηδάκης: Το νέο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά 

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η κρίση στο Αφγανιστάν πρέπει να σημάνει την ώρα της Ευρώπης