Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σε τηλεδιάσκεψη της UΝESCO εκατό υπουργοί Πολιτισμού με θέμα την πανδημία

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην τηλεδιάσκεψη της UΝESCO

Εκατό υπουργοί Πολιτισμού απ΄όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UΝESCO για τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ο Πολιτισμός εν μέσω Πανδημίας» και σ΄αυτήν, η κυρία Λίνα Μενδώνη, που πήρε μέρος από ελληνικής πλευράς, επισήμανε την ανάγκη για υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων και για αύξηση της ανθεκτικότητας του πολιτιστικού κλάδου.

«Κύριος στόχος μας είναι ο πολιτιστικός και ο δημιουργικός τομέας να παραμείνουν υγιείς ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες και περιορισμούς, και για την ημέρα μετά τον κορωνοϊό», τόνισε η Ελληνίδα υπουργός.  Προσθέτοντας:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τη σημαντική συμβολή των πολιτιστικών φορέων και των δημιουργών στην αειφόρο ανάπτυξη και στη συνοχή των κοινωνιών μας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρέχουμε πρόσθετες ευκαιρίες χρηματοδότησης, μέσω νέων συγκεκριμένων προσκλήσεων, για όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού, επιταχύνοντας και τις διαδικασίες επιχορηγήσεων».

Η ίδια εξάλλου παρουσίασε την κορυφαία προτεραιότητα του ΥΠΠΟ, που είναι η χαρτογράφηση του αντίκτυπου του COVID-19, με την πραγματοποίηση έρευνας -από τον Μάιο- για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στους επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν διεθνώς στο τέλος του 2020.

Κι επειδή ο πολιτισμός, όπως είπε η κυρία Μενδώνη αποδείχθηκε το καταφύγιο των πολιτών, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος και από απόσταση. Γι΄αυτό το λόγο το ΥΠΠΟ ενθαρρύνει την παραγωγή ψηφιακού έργου σε στενή συνεργασία με όλους τους εθνικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.