Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόταση – σοκ από Φίλη για 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Σε μια πρόταση – σοκ προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αφού μίλησε για 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, με επέκταση στην προσχολική ηλικία, από την επόμενη σχολική χρονιά. Επιπλέον, υποσχέθηκε χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, μιλώντας κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Λιάκος έκανε λόγο για παρουσία της Τέχνης στο Λύκειο, μείωση των πολλών ειδικοτήτων και ελάφρυνση του προγράμματος εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τόνισε τους βασικούς λόγους όσον αφορά την κρίση στην εκπαίδευση:


Επιπλέον, ο Υπουργός Παιδείας επεσήμανε τους στόχους του:

Όσον αφορά την σχολική χρονιά 2016-2017, τόνισε πως “θα προχωρήσουμε σε μόνιμους διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών, μετά από μία πενταετία κατά την οποία αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί και έγιναν ουσιαστικά μηδενικοί διορισμοί.”

Σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση δήλωσε πως:

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Αντώνης Λιάκος τόνισε επεσήμανε, αρχικά, τα προβλήματα της εκπαίδευσης:

Τέλος, τόνισε πως “όσον αφορά το Λύκειο θα συζητήσουμε τη δυνατότητα τριών
αξόνων, ένας από τους οποίους θα είναι η ισχυρή παρουσία της Τέχνης, ως τρόπου
έκφρασης, και μάλιστα η εισαγωγή του κινηματογράφου, των πολιτισμικών σπουδών, της
μελέτης του πολιτισμού της εικόνας.”.