Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κοινή δήλωση των 8 Τούρκων: Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί

Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τη μη έκδοση των 2 τελευταίων από τους 8 Τούρκους που εκζητά η γείτονα χώρα για συμμετοχή στη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιούλη, οι 8 προχώρησαν σε κοινή δήλωση τους. Μεταξύ άλλων εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την απόφαση και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράσταση τους».

Υπενθυμίζουμε ότι δύο διαφορετικά συμβούλια έχουν αποφασίσει τη μη έκδοση των 5 από τους 8 εκζητουμένων. Αντίθετα, άλλο συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση των υπολοίπων 3.

Χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών (μετά την έφεση κατά της απόφασης μη έκδοσης των πρώτων 3) άσκησε έφεση και για τη μία από τις 4 κατηγορίες που αποφασίστηκε η μη έκδοση των 3 Τούρκων που αποφασίστηκε η έκδοσή τους.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο Άρειος Πάγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποχωρεί ο Κουρουμπλής – Καλεί σε διάλογο τους ναυτικούς, κανένα ζήτημα φορολογίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταναστευτικό: Νέα διορία για την Ελλάδα από Κομισιόν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Θ. Σκυλακάκης γράφει το πιο σκληρό του άρθρο: Μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους