Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Politico: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

μητσοτάκης τσιπρας

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές προβλέπει ο ιστότοπος Politico. Συγκεκριμένα, η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στις 9,3 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την εν λόγω πρόβλεψη.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,14%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,8%. Τρίτο κόμμα έρχεται το «Κίνημα Αλλαγής» με 7,4%, στην τέταρτη θέση η «Χρυσή Αυγή» (7,22%), ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%.

Σύμφωνα με το Politico, εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μένουν η ΛΑΕ, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΜέΡΑ25, οι ΑΝΕΛ (1,28) και η Πλεύση Ελευθερίας (1,07%).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ιστότοπου, η ΝΔ καταλαμβάνει εννέα έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ επτά. ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή λαμβάνουν 2 έδρες, ενώ το ΚΚΕ μία έδρα.

Η εκτίμηση του Politico στηρίζεται στα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.