Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Politico: Ισχυρό προβάδισμα για την ΝΔ στις ευρωεκλογές

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές προβλέπει ο ιστότοπος Politico. Συγκεκριμένα, η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την εν λόγω πρόβλεψη.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,22% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 25,74%. Τρίτο κόμμα θα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, διατηρώντας μικρό προβάδισμα έναντι της Χρυσής Αυτής (7,28%), ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,8%.

Εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται να μένουν η ΛΑΕ (2,79%), η Ένωση Κεντρώων (2,59%), το Ποτάμι (2,17%), η ΜέΡΑ25 (1,28), και η Πλεύση Ελευθερίας (1,07%).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η ΝΔ θα καταλάβει 9 έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έναντι 7 του ΣΥΡΙΖΑ, από 2 το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ εκτιμάται ότι θα καταλάβει 1 έδρα.

Η εκτίμηση στηρίζεται στα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.