Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τραμπ: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ κατά 54 δισ. δολάρια!

Τραμπ

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει στόχο να προχωρήσει σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ σε ποσοστό της τάξεως του 9% – ή κατά 54 δισ. δολάρια – ενώ την ίδια στιγμή επιθυμεί να μειώσει την παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε πηγή του Λευκού Οίκου.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε ακόμη ότι όλα τα υπουργεία – με εξαίρεση εκείνα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια – πρόκειται να προχωρήσουν σε μείωση του τόσο του προϋπολογισμού τους, όσο και στα ποσά της διεθνούς βοήθειας που παρέχει η χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Τραμπ είχε προαναγγείλει την «ιστορική αύξηση» του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, εφαρμόζοντας έτσι την προεκλογική του δέσμευση να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες.

Μέσα στις αλλαγές που σχεδιάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι η αναδιοργάνωση του Στρατού αυξάνοντας τα μέσα που θα έχει στη διάθεσή του.

Σημειώνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επωφελούμενος από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Σήμερα αυτές ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάνδαλο ΑΕΠΙ: Η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Σχοινάς (Κομισιόν): Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα «σήμερα και αύριο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Independent: «Ο πόνος της κρίσης στην Ελλάδα είναι εμφανής, αλλά δεν κατανέμεται εξίσου»