Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ντ. Τουσκ: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τουσκ

Ντόναλντ Τουσκ,, Πρωθυππρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της πολωνικής κυβέρνησης, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ανανεώσουν τη θητεία του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Τουσκ ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter στα πολωνικά «Ευχαριστώ για τη στήριξη σας»:

Ο φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ είναι από τα τέλη του 2014 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της ΕΕ.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο είχε δηλώσει σήμερα πως η χώρα της είναι αντίθετη στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας ότι «τίποτα δεν πρέπει να γίνει» χωρίς τη συναίνεση της Βαρσοβίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Επαναλαμβάνω: τίποτα (δεν πρέπει να γίνει) χωρίς εμάς και χωρίς τη συναίνεση μας», επέμεινε η Σίντλο, μιλώντας στα πολωνικά, κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την ενότητα της ΕΕ μετά το Brexit.

«Δεν συμφωνούμε μια χώρα μέλος που παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη να μην ακούγεται. Δεν συμφωνούμε να κατεδαφιστεί αυτός ο θεμελιώδης κανόνας. Είναι θέμα αρχής», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ): Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομακτικό. Η Ιρλανδία έχει ανάπτυξη 5,2%. Η Ελλάδα έχει ανεργία 23% και ύφεση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους δανειστές – Χωρίς τεχνική συμφωνία αποχωρούν από την Αθήνα