Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ναι, καλά διαβάσατε: Οι δεξιοί είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς!

έρευνα

Από αριστερά: Έλενα Ράπτη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Φρόσω Καρασαρλίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι όσοι είναι δεξιοί είναι πιο εμφανίσιμοι από όσους είναι αριστεροί!

Υπάρχουν σε γενικές γραμμές πολλοί παράγοντες που ασκούν βασική επίδραση στην εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου όπως είναι ο μισθός και η δημοφιλία του. Μετράει ακόμη και το γεγονός αν έχει «φάκελο» στην αστυνομία.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι και τα πολιτικά πιστεύω του καθενός επιδρούν εξίσου σημαντικά στην εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Washington Post”, έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο “Journal of Public Economics” συμπέρανε πως το πόσο εμφανίσιμος είναι κάποιος έχει να κάνει ως ένα βαθμό με τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ως παράδειγμα, οι ερευνητές που συνέταξαν τη μελέτη έδειξαν ότι οι δεξιοί πολιτικοί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς συναδέλφους τους.

Έλενα Ράπτη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολυάριθμες μελέτες έχουν υποστηρίξει πως όσοι είναι όμορφοι, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Η εν λόγω έρευνα δίνει μια γενικότερη ψυχολογική εξήγηση για την τάση αυτή: «Όσοι έχουν καλή εμφάνιση, χαίρουν συχνά και καλύτερης αντιμετώπισης από τους άλλους».

Στο παρελθόν, μελέτες είχαν δείξει επίσης πως όσο περισσότερο οι άνθρωποι πίστευαν ότι είναι όμορφοι, τόσο μικρότερη ήταν η προτίμησή τους για την ισότητα, ένας όρος που συνήθως συνδέεται με την Αριστερά.

Στο πρώτο πείραμα των ερευνητών, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχολιάσουν φωτογραφίες των πολιτικών υποψηφίων στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψηφίων των ΗΠΑ για την Γερουσία και υποψηφίων στην Αυστραλία και την Βουλή των Αντιπροσώπων της Φινλανδίας. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες αυτές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολιτικοί που ανήκουν στην Δεξιά πτέρυγα ήταν πιο όμορφοι από τους αριστερούς και στις τρεις ηπείρους (Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία).

Σε ένα ξεχωριστό πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση τους απ’ ό,τι οι Δημοκρατικοί ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο εάν οι ψηφοφόροι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για τους υποψήφιους τους και πρέπει να βασιστούν κυρίως στην εμφάνιση, για παράδειγμα, σε επίπεδο δημοτικών εκλογών.

Φρόσω Καρασαρλίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Όμως στις εκλογές που οι ψηφοφόροι έχουν επαρκείς πληροφορίες, όπως είναι οι βουλευτικές, όπου οι υποψήφιοι καλύπτονται επαρκώς από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, η εμφάνιση των πολιτικών παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο τόσο στους Δεξιούς όσο και στους Αριστερούς, ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογίας.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν τέλος, πως σωστά οι ψηφοφόροι θεωρούν πως οι πιο όμορφοι υποψήφιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο συντηρητικοί. Όταν μάλιστα οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν πολλά για τους υποψήφιους, τείνουν να χρησιμοποιούν την ομορφιά ως ιδεολογικό σύνθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ντ. Τραμπ προκαλεί «εφιάλτες» στον Τζ. Σόρος – Γιατί έχασε 1 δισ. δολάρια εξαιτίας του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Ποιος και γιατί της ζητάει 24.000 ευρώ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το γύρο του κόσμου κάνει η χιονισμένη Ακρόπολη – Δείτε φωτογραφίες και video