Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ενστάσεις των δανειστών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

θεσμοί

Ο τρόπος χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για το 2018 προκαλεί νέες ενστάσεις των δανειστών.

Οπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής οι εκπρόσωποι των θεσμών κυρίως του ΔΝΤ φέρονται θέτουν θέμα μεγαλύτερων περικοπών σε συγκεκριμένα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων το 2018.

Η νέα εμπλοκή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, καθώς θεωρείτο ότι το ζήτημα είχε κλείσει με τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 2 δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πιθανώς να κρύβουν παρεμβάσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα αλλά και σε φοροαπαλλαγές, με στόχο να εξοικονομηθούν 200 – 210 εκατ ευρώ.

Για το τρέχον έτος πάντως, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Ιανουαρίου με στόχο να καλυφθούν 700.000 δικαιούχοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η χρηματοδότηση του μέτρου σε πανελλαδική εμβέλεια θα χρηματοδοτείτο φέτος και τα επόμενα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: thetoc.gr