Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Die Welt: Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης αν διεξάγονταν αύριο εκλογές

Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωταγωνιστής του αφιερώματος «Ο Έλληνας μεταρρυθμιστής» της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία και παρουσιάζει ένα «πορτρέτο» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαριθμώντας τα προσόντα του αλλά και τα εμπόδια που καλείται να υπερβεί.

Η Die Welt γράφει χαρακτηριστικά ότι «αν γινόταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος».

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματος του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».