Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πιερρακάκης: Οι εξουσιοδοτήσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις θα γίνονται μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr

Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Την δυνατότητα συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία έθεσε ως κύριο στόχο των επόμενων μηνών ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Action24, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε για την δυνατότητα αυτή ότι θα παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών υπουργείων».

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε μεταξύ άλλων, για τον ρόλο των ΚΕΠ και την περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν, δηλώνοντας : «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μην χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα ‘σκοτώνει’ τουλάχιστον μία ουρά».