Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

«Πανηγυρισμοί» Τσακαλώτου για το 10ετές ομόλογο

διαπραγμάτευση Τσακαλώτος

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκδοση 10ετούς ομολόγου, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με δεκαετές ομόλογο. Το 10ετές ομόλογο είναι βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν οι αγορές σε δανείζουν για δέκα χρόνια».

«Σήμερα είχαμε μια πολύ επιτυχημένη έκδοση, πέρα από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο. Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές», συμπλήρωσε ο υπουργός οικονομικών.

Στην συνέχεια, προέβη σε δημοσιοποίηση ενός προκλητικού μηνύματος στο Twitter, σχετικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, με στόχο τη Νέα Δημοκρατία.

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ με την «πτήση μυστήριο» από Βενεζουέλα: Μετέφερε τον ΥΠΕΞ του Μαδούρο επιβεβαιώνει η ΥΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη πρόκληση Τσίπρα στη Βουλή: «Φιλοδώρημα» τα 2.000 ευρώ της ΝΔ για κάθε παιδί που γεννιέται