Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

«Παγώνει» το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό

Τούρκοι

Προσωρινή διαταγή «παγώματος» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο. Η πρόεδρος του Θ’Τμήματος έκανε δεκτό το πρώτο κυβερνητικό αίτημα και χορήγησε την προσωρινή διαταγή έως ότου κριθεί η εκκρεμούσα αίτηση αναστολής του ασύλου.

Στο σύντομο σκεπτικό της απόφασης η δικαστικός κρίνει ότι πρέπει να «παγώσει» προσωρινά το άσυλο για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το προσωπικό συμφέρον του στρατιωτικού. Αναφέρεται επίσης ότι η κύρια δίκη (προσφυγή ακύρωσης) έχει προσδιοριστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (στις 15 Φεβρουαρίου).

Η προσωρινή διαταγή εκδίδεται με έναν όρο στην κυβέρνηση. Οπως αναφέρεται στην απόφαση: “η παρούσα εκδίδεται υπό τον όρο η διοίκηση να απέχει από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη αναχώρηση του Τούρκου υπηκόου από τη χώρα”.

Ο Τούρκος ήταν συγκυβερνήτης στο ελικόπτερο με το οποίο έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη οι συνολικά 8 στρατιωτικοί αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηράκλειο: Σύλληψη επτά ατόμων για παράνομο τζόγο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Οι 4 αλλαγές-σοκ στις συντάξεις το 2018

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γαβρόγλου στα «ΝΕΑ»: Η εκπαίδευση είναι για να μειώνει τις ανισότητες και όχι να τις διευρύνει