Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 23,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης

Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24.

To κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 38,6% στην εκτίμηση ψήφου, με οριακή άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο – με προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 15,5%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 37,3 ως ο καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού, με δεύτερο τον… Κανένα, που λαμβάνει 33,1%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει νέα πτώση στο 13,4% , από το 14,7% του Νοεμβρίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που εμφανίζονται είτε στάσιμα, είτε με πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το 44,3% των ψηφοφόρων του κόμματος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη έχει δυνατότητες να ανακάμψει.

Χαμηλές προσδοκίες – Αρνητικοί οι περισσότεροι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών

Περιορισμένες είναι οι προσδοκίες των πολιτών για το 2024 – το 31,8% δηλώνει μεγάλη ή αρκετή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Οι πολίτες – όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις – θεωρούν ως μακράν σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας την ακρίβεια, ενώ σημαντικά ποσοστά έχει πλέον και η εγκληματικότητα.

Παράλληλα, η πλειονότητα των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν με την τεκνοθεσία για τους ομοφύλους.

Μάλιστα, η εταιρεία έκανε ερώτημα για το θέμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ – με τους 8 στους 10 να εκφράζουν τη διαφωνία τους, ειδικά για την τεκνοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Σημαντική η επένδυση της Cosco αλλά να υπάρχει σεβασμός στην εργασιακή νομοθεσία

«Νίκη»: Βουλευτής προειδοποιεί ότι αυτές τις ημέρες ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν οι… καλικάντζαροι!

Γεωργιάδης: Ακατάσχετο επίδομα μητρότητας, βελτιώσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον ΕΦΚΑ