Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Opinion Poll: Σαρωτικό προβάδισμα για ΝΔ και Μητσοτάκη – Στις 24 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

μητσοτάκης τσιπρας

Μεγάλη ικανοποίηση για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 63%, έναντι 37%, καταγράφει νέα έρευνα της εταιρείας Opinion Poll, η οποία επιβεβαιώνει και το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 24%, με το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν αύριο Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 41,5% έναντι 17,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, με το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%.

Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%) είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη εντοπίζεται στο 2,2%.

 

Η κυβέρνηση επικροτείται για την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας (76% υπέρ με 23% αρνητική άποψη). Οι πολίτες αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα σε ποσοστό 58% έναντι 39%.

Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας το 46% λέει ναι, ενώ όχι απαντά το 52%.

Σχετικά όμως με τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 55% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 14,8%.

 

Ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 545 και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Πιο δραστήριοι βουλευτές στην Α’ Αθήνας, απ’ όλα τα κόμματα θεωρούνται κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.