Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν εξετάζουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, προς το παρόν

Τραμπ ΗΠΑ

Ντ. Τραμπ, πρόεδρος ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν προς το παρόν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, δήλωσε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Τραμπ ανέφερε πως οι ΗΠΑ κοιτάνε το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία αλλά δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση ακόμα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα την Τετάρτη πως η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 είναι πλέον αδύνατη, καθώς η Άγκυρα επέλεξε να αψηφήσει τις προειδοποιήσεις του Λευκού Οίκου και να προχωρήσει την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Η κίνηση των ΗΠΑ έφερε την έντονη αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε μονομερή και άδικη την απόφαση ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον.